Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

wiezijwij

Het beste uit authentieke Libanese keuken!

Het menu van Amier Restaurant bestaat uit traditionele Libanese gerechten. De befaamde mezzes en de grill specialiteiten zijn hierbij natuurlijk ook aanwezig. Kenmerkende gerechten voor de Libanese keuken zijn taboulé, hummus en diverse soorten geitenkaas, al dan niet met kruiden vermengd. Een Libanese mezze bevat deze en andere koude en warme schotels die gedeeld worden door een volledig tafelgezelschap. Als dessert is baklava een mogelijkheid. De Libanese keuken is beïnvloed door onder meer de inbreng van Armeniërs, Perzen en Koerden.

Taboulé is een salade uit de Libanese keuken. Het wordt als voorgerecht of bijgerecht gegeten. Het gerecht bestaat uit bulgur, gesneden tomaten, peterselie met uien, bosui of sjalotten. Het geheel wordt overgoten met water, olijfolie en citroensap en vervolgens bestrooid met zout, peper en soms met pepermunt of kaneel. Tabbūle betekent lichtscherp in het Syrisch-Libanees-Arabisch.

Hummus (uitspraak: Hommos (Arabisch) is een puree, origineel afkomstig uit Libanon, op basis van kikkererwten, waar vrijwel altijd ook de sesamzaadsaus tahini doorheen zit. Vaak wordt het in Libanees brood gegeten of van een bord. Over een bord hummus wordt meestal wat olijfolie gegoten. Zo'n bord wordt bovendien vaak versierd met wat peterselie, groenten en/of (saus van) scherpe peper.

Nog meer soorten, en nog meer verrassen, betekent nog meer smaak, nog meer genieten. U bent van harte welkom.

Hier klikken voor het menukaart

Geniet van onze keuken en gastvrijheid
menukaart